Talisman Charm Rings: Waarom heb je er een nodig? (2024)

Lang geleden droegen onze voorouders amuletten als bescherming tegen boze geesten. Aanvankelijk hadden ze de vorm van hangers, maar later begonnen mensen ook talismanringen te gebruiken. Hun ronde vorm is ontworpen om de energie van de eigenaar te beschermen en negatieve stromen van buitenaf te voorkomen. In feite is een ring als een verdedigingsmuur, maar in plaats van een fort beschermt hij een persoon.

Geschiedenis van Talisman-ringen

Volgens oude legendes is een talisman-bedelring een stuk van een metalen ketting. Het bestaat uit schakels en vond blijkbaar zelfs vóór de ringen plaats. Het bewijs voor deze bewering is de oude Griekse legende van Prometheus.

Zeus ketende hem als straf aan een rots vast. De Donderde werd boos toen hij erachter kwam dat Prometheus de mensen een goddelijk vuur had gegeven. De opsluiting duurde lang, maar niet eeuwig. Later bevrijdde Zeus de gevangene en plaatste een van de schakels van een ketting om de vinger van Prometheus.

De oude Griekse legendes zeggen dat Prometheus later zijn ring voltooide. De Titan versierde het met een stuk rots waaraan hij vastgeketend was. Dit diende als een herinnering aan de ontberingen die hij ervoer.

Het is niet met zekerheid bekend wat voor soort steen hij gebruikte. Misschien waren er amethistendrussen op de rots. Deze lila variant van kwarts is een mineraal dat door de Grieken veel werd gebruikt om sieraden te versieren. De oude mensen geloofden dat paarse kwarts geluk schenkt en beschermt tegen tegenslag.

Met de verspreiding van religie en vooral het christendom kregen ringen beschermende eigenschappen om boze geesten te verdrijven. Vroege christenen droegen geen kruisen; hun rol werd gespeeld door ringen. Nu kun je deze twee symbolen combineren in een kruisring om een krachtige talisman te krijgen.

Omdat ze een belangrijk onderdeel waren van het leven van mensen, werden talismanringen meer dan volledig metalen stukken en sieraden met minerale inzetstukken. Er zijn tientallen soorten bedelringen.

Soorten ringen met beschermende eigenschappen

Talisman-ringen onderscheiden zich door het soort metaal waarvan ze zijn gemaakt. Volgens esoterisch worden zilveren ringen als vredig beschouwd. De energie van dit metaal is kalm en helpt creatieve krachten aan te trekken.

Medici waardeerden zilver ook zeer. Het witte metaal heeft antiseptische eigenschappen en doodt ongeveer 650 soorten pathogene microben. Totdat antibiotica werden uitgevonden, werden wonden gehecht met zilverdraden. Soms werden zelfs verbanden met metaalimpregnering gebruikt. Er was ook de gewoonte om zilveren ringen in potten met water te doen. Zilver desinfecteerde de vloeistof en gaf gezondheid aan het hele gezin.

Gouden ringen zijn ook populair als amuletten. De kracht van het gele metaal is volgens esoterische strijdlustig. Gouden ringen zijn goed voor energieke mensen die hunkeren naar overwinningen. Er wordt aangenomen dat de gele legering energie aantrekt, accumuleert en opslaat.

Net als zilver werd goud ook in de geneeskunde gebruikt. Dit blijkt uit Egyptische papyri, verhandelingen over Ayurveda uit India en de Atlas van de Tibetaanse geneeskunde uit China. Westerse genezers besteedden ook veel aandacht aan goud, vooral Paracelsus.

Waar is een bedelring voor?

Wat kan een bedelring geven? Goud versterkt de wil en het geheugen, verlicht stress en geeft vitaliteit. Paracelsus beweerde dat de gele legering de hartritmestoornissen verlicht. Warlocks zijn het met hem eens: het hart klopt gelijkmatiger als iemand niet onder de invloed is van boze ogen of slechte gedachten.

Verlovingsringen zijn ook een vorm van talismannen. Hun moderne versies zijn vaak versierd met houtsnijwerk en stenen. Traditionele trouwringen zijn echter glad. Ze worden als beschermend beschouwd. Een glad oppervlak reflecteert al het vuil weg van echtgenoten. Onze voorouders geloofden dat oneffenheden een haak zijn voor boze geesten en gedachten.

Ringen hebben ook een magische missie. Ornamenten werden gebruikt bij hekserijrituelen. Afhankelijk van de symbolen op hun oppervlak kunnen ze worden toegeschreven aan zwarte of witte magie. Veel magische ringen zijn bijvoorbeeld versierd met runen. De runen waren een soort letters voor mensen uit Noord-Europa. Hun "alfabetten" bestonden uit ongeveer twintig tekens. Sommigen van hen worden geassocieerd met de krachten van het licht, terwijl anderen de energie van vernietiging en duisternis met zich meedragen. Tovenaars gebruikten ringen met runen in hun rituelen.

Bedelringen zijn vaak versierd met symbolen. Ze kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen van totemdieren of andere krachtige symbolen bij zich dragen. Je moet voorzichtig zijn bij het kiezen van dergelijke ringen. Sommige tekens hebben een ambivalent karakter. Schedelringen kunnen bijvoorbeeld wederopstanding en bevrijding van de dood betekenen, maar tegelijkertijd vernietiging en sterfelijkheid.

Naast runen en symbolen hebben talismanringen vaak minerale inzetstukken. Astrologen en esoterici hebben enkele magische eigenschappen aan edelstenen en edelstenen toegekend, afhankelijk van de tekens van de dierenriem en de individuele behoeften van mensen. Opvliegende mensen kunnen bijvoorbeeld hun humeur kalmeren met behulp van diamanten.

Maanstenen worden ‘voorgeschreven’ tegen apathie. Saffieren en carneool ‘genezen’ afgunst. Parels verlichten manische ideeën en obsessies. Amethist en malachiet kunnen in een damesring worden geplaatst. Deze edelstenen zullen vrij zijn van de invloed van jaloezie en zwarte magie.

Talismanringen voor mannen en vrouwen

Zilveren ringen worden geassocieerd met de maanenergie die als vrouwelijk wordt beschouwd. Mannen kunnen echter wit metaal dragen om een ​​overdreven wellustige aard te kalmeren of hun gezondheid te verbeteren. Goud is geladen met de energie van de zon en is een symbool van het mannelijke. Vrouwen kunnen een gele legering gebruiken op momenten van apathie en wanneer ze tegen iemand of iets moeten vechten.

Edelstenen kunnen ook vrouwelijk en mannelijk zijn. Degenen die het moederschap willen leren kennen, moeten een talismanring met een granaat of opaal kiezen. Carneool zal de gezondheid van vrouwen ondersteunen. Bergkristal beschermt de nakomelingen van een vrouw. Naast edelstenen kunnen mannen amuletten van been dragen. Een hoektand van een beer zal bijvoorbeeld kracht en een lang leven geven.

Hoe kies je een bedelring?

Bij het kiezen van een amulet moet je er rekening mee houden dat niet elk sieraad er één kan worden. Er wordt aangenomen dat ringen die in een winkel zijn gekocht, zwakke energie hebben. Daarom proberen mensen bedelringen cadeau te krijgen. U moet er echter voor zorgen dat het met goede gevoelens wordt gegeven. Goodwill is een extra lading positieve energie die een decoratie met zich meebrengt.

Een gestolen ring kan geen charme zijn. Om zeker te zijn van de geschiedenis van een ring is het beter om familiejuwelen te kiezen. Ze concentreren de macht van een gezin en er is geen reden om aan de oorsprong van dergelijke versieringen te twijfelen.

Het is niet altijd mogelijk om het gewenste geschenk te krijgen of een eeuwenoude talisman uit een familiejuwelendoos te halen. In dit geval kun je in een winkel een amulet kopen of een op maat gemaakte ring bestellen, zoals onze voorouders deden. Na een aankoop moet je er een spreuk over uitspreken. U moet zich wenden tot traditiehouders om ervoor te zorgen dat een product dat u koopt, in een amulet verandert.

Talisman Charm Rings: Waarom heb je er een nodig? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5293

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.