Wie schreef dat ik je betoverde? (2024)

Wie heb ik oorspronkelijk betoverd?

"I Put a Spell on You" is een nummer uit 1956, geschreven en gecomponeerd doorJalacy "Screamin'Jay" Hawkins, wiens eigen opname ervan werd geselecteerd als een van de 500 Songs that Shaped Rock and Roll van de Rock and Roll Hall of Fame.

Heeft Nina Simone I Put a Spell on You geschreven?

Wat is de populairste versie van I Put a Spell on You?

Creedence Clearwater Revival's versie van het nummerwas waarschijnlijk een van de meest bekende versies van Jay Hawkins' originele 'I Put a Spell on You'. De Amerikaanse rockband, die een ietwat korte carrière genoot van 1968 tot 1972, plaatste het nummer als single op hun titelloze debuutalbum uit 1968.

Wie is de componist van I Put a Spell on You?

Welk lied zingen de zusjes Sanderson?

In de eerste Hocus Pocus achtervolgen de Sanderson Sisters Max, Dani en Allison naar een feest in het stadhuis. Hier zingen de heksen het beroemde "Ik Betover je' en betovert de feestgangers waardoor ze de hele nacht blijven dansen.

Waar heeft Nina Simone haar accent vandaan?

Nina Simone kwam uitNoord Carolinahaar accent zou dus uit dat gebied afkomstig zijn.

Welke stem had Nina Simone?

Nina Simone beschrijft haar eigen stem ooit: "Soms klink ik als grind, en soms klink ik als koffie en room." Eén criticus noemde het een “in whisky gedrenkte vibrato… Simone's stem klonk altijd alsof haar stem ergens diep binnen en buiten de zangeres vandaan kwam”.

Wanneer schreef Nina Simone dat ik je betoverde?

I Put a Spell on You is een studioalbum van de Amerikaanse jazz-zangeres, songwriter en pianiste Nina Simone. Opgenomen in1964 en 1965in New York City werd het in 1965 uitgebracht door Philips Records. Het piekte op nummer 99 in de Billboard 200-hitlijst en nummer 9 in de UK Albums Chart.

Hoe oud is Nina Simone?

Wie schreef: Laat mij niet verkeerd begrepen worden?

Componist en arrangeurHoratius Otbedacht de melodie en refreintekst na een tijdelijke ruzie met zijn vriendin (en aanstaande vrouw), Gloria Caldwell. Ott bracht het vervolgens naar schrijfpartners Bennie Benjamin en Sol Marcus om het te voltooien.

Toen Nina Simone stierf?

DEZE WEEK IN PIANOGESCHIEDENIS herdenken we de overleden pianiste Nina Simone21 april 2003.

Zingen de zusjes Sanderson in de eerste film?

In de eerste Hocus Pocus achtervolgen de Sanderson Sisters Max, Dani en Allison naar een feest in het stadhuis. Hier,de heksen zingen het beroemde "I Put a Spell on You"en betovert de feestgangers waardoor ze de hele nacht blijven dansen. De Sanderson Sisters keren 29 jaar later terug in Hocus Pocus 2.

Hoeveel kinderen had Jay Hawkins?

Hij had drie kinderen met zijn eerste vrouw en beweerde op verschillende manieren te hebbenIn totaal 57 of 75 kinderen. Na zijn dood zette zijn vriend en biograaf Maral Nigolian een website op om deze kinderen op te sporen. Hij identificeerde er 33, van wie er minstens twaalf elkaar ontmoetten tijdens een reünie in 2001.

Wie zong hekserij in Hocus Pocus?

Bing Crosby nam het nummer in 1958 op voor gebruik in zijn radioshow en het werd vervolgens opgenomen op de cd Bing Sings the Sinatra Songbook (2011). Een andere versie vanJoe Malonewas te zien in de film Hocus Pocus uit 1993.

Heeft John Fogerty de meeste CCR-nummers geschreven?

Het aantal teruggevorderde CCR-auteursrechten bedraagt ​​ruim 65,grotendeels geschreven door Fogerty tijdens de korte, maar uiterst productieve carrière van de groep. Als een van Amerika's baanbrekende rockbands had CCR een geweldige run, waaronder het landen van vijf top 10-albums in de Billboard 200 tussen 1969 en 1970 voordat ze uit elkaar gingen in 1972.

Waarom bezit John Fogerty zijn liedjes niet?

In 2004 verwierf Concord Records de rechten op de nummers, en eerder dit jaar kocht Fogerty het meerderheidsbelang van de wereldwijde rechten op zijn nummerscatalogus terug voor een niet bekendgemaakt bedrag.Hij verloor ook zijn royalty's in 1980 toen hij zijn contract opzegde. Concord herstelde zijn royalty's in 2004.

Heeft John Fogerty alle CCR-nummers geschreven?

Fogerty staat achter de gerespecteerde CCR-catalogus als de enige songwriter voor de meeste van de grootste nummers van de bandwaaronder ‘Proud Mary’, ‘Heb je ooit de regen gezien’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Down on the Corner’ en ‘Fortunate Son’. Concord en Fogerty hebben de financiële details van de verkoop niet bekendgemaakt.

Wat is de 4e Sanderson-zus?

Mary suggereert dat de Sandersons haar hebben vermoord en opgegeten. In de geheel nieuwe vervolgroman van Hocus Pocus wordt onthuld dat er een vierde Sanderson-zus werd genoemdElisabeth. Ze was, in tegenstelling tot haar zussen, een goede heks.

Zijn de zusjes Sanderson gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

De zusjes Sanderson zijn fictief(net als hun huisje), maar drie zussen werden er in 1692 in werkelijkheid van beschuldigd heksen te zijn: Sarah Cloyce, Rebecca Nurse en Mary Easty, volgens het Salem Witch Museum.

Wat zeggen de zusjes Sanderson?

Winifred Sanderson:Verdomd die jongen, hij heeft ons weer voor de gek gehouden. Mary Sanderson: Oh, je hebt gelijk, je hebt altijd gelijk. Winifred Sanderson: [komt tussenbeide] Het is mijn vloek, dat en jullie twee! Ga van me af, donderende sukkels!

Met wie kreeg Nina Simone een kind?

Image of Who did Nina Simone have a child with?
Lisa Simone Kelly is een Amerikaanse zangeres, componist en actrice, bekend van haar werk op en buiten Broadway, in Rent, The Lion King, Aida en Les Miserables.
Wikipedia

Welke aandoening had Nina Simone?

Zoals Light opmerkt, werd deze vervreemding ongetwijfeld niet geholpen door de steeds slopendere geestesziekte van Simone. Later werd bij haar de diagnose gesteldbipolair. Hoewel Simone spaarzaam is als ze haar mentale instabiliteit bespreekt, beschrijft ze wel haar eerste echte inzinking tijdens een tournee met Bill Cosby in 1967.

Ging Nina Simone naar Juilliard?

In 1950 studeerde Simone af aan Allen als afscheidsvrouw.Ze verdiende een studiebeurs voor een eenjarig programma aan de Juilliard School in New York Cityen gebruikte de tijd daar om zich voor te bereiden op het toelatingsexamen voor het prestigieuze (en collegegeldvrije) Curtis Institute of Music in Philadelphia.

Heeft Nina Simone een perfecte toonhoogte?

Na jarenlang klassiek pianorepertoire te hebben geleerd, zong Nina in een Ierse bar in New Jersey en maakte haar eerste plaat toen ze 25 was in 1958. Nina had als zangeres slechts een bereik van één octaaf, maarze maakte het goed door een perfecte toonhoogte te hebben.

Was Nina Simone een goede pianiste?

Simone werd bijna vanaf haar geboorte erkend als een muzikaal genie. Toen ze nog maar zes maanden oud was, realiseerde haar moeder zich dat haar peuter muzieknoten op papier kon herkennen, en ‘het maakte haar bang’, zei Simone. Op driejarige leeftijd speelde Simone al complete liedjes op de piano: blues- en gospelmelodieën in de kerk.

You might also like
Popular posts
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 15/05/2024

Views: 5541

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.