Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (2024)

Hangers bieden een gouden kans om uw aantrekkingskracht naar verdere hoogten te tillen, een bericht te sturen of meer over uzelf te vertellen. Een hanger is inderdaad een 'pratend' sieraad, alleen in plaats van woorden maakt hij gebruik van de kracht van beelden. Een afbeelding, vorm en zelfs kleur kunnen een diepgaande betekenis hebben. We hebben het al gehad over de betekenissen die inherent zijn aan motorhangers en hun symbolen . Het is tijd om de talrijke soorten sterling zilveren hangers die op de markt verkrijgbaar zijn in het algemeen en hier bij Bikerringshop in het bijzonder eens nader te bekijken.

Soorten sterling zilveren hangers

Laten we eerst een hanger definiëren. Het woord zelf komt van het Latijnse ‘pendere’ en betekent ‘iets dat naar beneden hangt’. Niet elke hanger is een stukje dat aan een ketting is bevestigd. Er zijn ook hangende oorbellen en hangers voor armbanden. Over dat laatste gaan we het echter niet hebben. In dit bericht gaan we ons concentreren op dingen die je aan je ketting kunt bevestigen.

Duizenden jaren geleden gebruikten mensen natuurlijke materialen en primitieve technieken om hangers te maken. Zelfs dan hebben deze ornamenten een veelheid aan betekenissen, van puur decoratief tot beschermend en identificerend. De hangers van vandaag hebben alle oude betekenissen behouden en veel nieuwe gekregen. De betekenis die aan een hanger wordt gegeven, heeft grote invloed op het uiterlijk ervan. Daarom hebben we zoveel soorten hangers.

Awardhangers – deze worden aan de nek gehangen om een ​​prestatie te markeren. Een medaille die als prijs wordt uitgereikt bij sportevenementen is hiervan het beste voorbeeld.

Identificatietekens – deze hangers dragen een inscriptie of symbool dat aangeeft dat een persoon tot een bepaalde groep of gemeenschap behoort. Als je bijvoorbeeld het embleem van een rockband draagt, geeft dit ondubbelzinnig aan dat je een van de vele fans bent.

Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (1)

Bokshandschoenen hanger

Versieringsmiddelen – deze hangers vervullen één enkele functie: mooi zijn. Dit is waarschijnlijk de meest talrijke categorie hangers, die verschillende maten, vormen, ontwerpen, hulpmaterialen, inlegsels, enz. omvat.

Middelen van uiterlijk vertoon – als je ooit enorme hangers met dollartekens hebt gezien die zo vurig geliefd zijn bij rappers, weet je wat uiterlijke sieraden betekenen. Deze hangers hoeven niet noodzakelijkerwijs dollartekens te dragen, maar ze zijn altijd groot, extravagant, gemaakt van edele metalen en versierd met kostbare edelstenen. Ze schreeuwen om luxe en rijkdom (maar helaas zwijgen ze als het om smaak gaat).

Zelfbevestigingshangers – een ander soort sieraden dat ‘ik’ op de voorgrond brengt. Deze hangers zijn voorzien van namen, initialen, bijnamen of afbeeldingen die verband houden met hun eigenaren. Ze zijn, om zo te zeggen, een manier om je ego te behagen. Een paar eeuwen geleden dienden dergelijke hangers echter samen met zegelringen als een persoonlijke stempel en zegel voor brieven.

Beschermingsamuletten – deze groep omvat amuletten, talismannen en religieuze symbolen, en we zullen er hieronder meer in detail over praten.

Amulet-hangers

Er wordt aangenomen dat amuletten geluk aantrekken en kwade krachten en tegenslagen afweren (inclusief ziekten, mislukkingen in het bedrijfsleven, enz.). Ze vervullen een uitgesproken beschermende functie door negatieve energieën te neutraliseren en iemand af te schermen tegen vloeken en vervloekingen.

De sterkste amuletten zijn die voorwerpen die de voorouders trouw dienden en van generatie op generatie werden doorgegeven. Maar zelfs relatief moderne hangers die u zelf aanschaft, kunnen een enorme kracht ontwikkelen. Maar om je amulet te laten werken, moet je hem ‘afstemmen’ zodat je energieën hem synchroniseren en ‘reinigen’ van eventuele negatieve invloeden die hij in het verleden heeft verzameld. Om je amulet onberispelijk en volledig ‘opgeladen’ te houden, mag je het niet door andere mensen laten aanraken. Op dezelfde manier mag je onder geen beding de amuletten van anderen dragen.

De materialen waarvan je amulethangers zijn gemaakt, zijn erg belangrijk als het gaat om het verbeteren van hun beschermende eigenschappen. Onze voorouders geloofden dat amuletten gemaakt van edele metalen en stenen meer kracht hadden dan amuletten gemaakt van goedkope metalen. We weten niet of het waar is, maar als dat zo is, dan zijn sterling zilveren hangers van Bikerringshop goede kandidaten om jouw persoonlijke amuletten te worden.

Hoe het ook zij, het allerbelangrijkste als het om amuletten en hun materialen gaat, zijn de gevoelens die je erin stopt. Zelfs de eenvoudigste hanger die uit een stuk rots is gesneden, zal een ongelooflijke kracht bezitten als hij met liefde wordt gemaakt. Daarom worden de kostbaarste amuletten met de hand gemaakt, vooral als ze door jou persoonlijk zijn gemaakt of door iemand die om je geeft.

Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (2)

Een amulet met hoefijzerhanger

Ook de symboliek die inherent is aan amulethangers speelt een belangrijke rol. Runen, verschillende geometrische vormen, cijfers en afbeeldingen die door wereldculturen worden vereerd, versterken de beschermende eigenschappen van amuletten en maken ze persoonlijker. Kruisen en kruisbeelden, samen met symbolen die gebruikelijk zijn voor het christendom en andere religies, zijn nog een goed voorbeeld van amuletjuwelen. Hetzelfde geldt voor hoefijzers, geluksmunten, voorwerpen met afbeeldingen van je patroonheilige, enz.

De krachten en mogelijkheden van een amulet zijn afhankelijk van je houding tegenover het amulet. Je maakt het machteloos als je het niet serieus neemt of als je denkt dat deze magische krachten niets anders zijn dan een sprookje. Je moet een amulet laten weten dat je erin gelooft en erop rekent dat het werkt.

Talisman-hangers

Talismannen lijken erg op amuletten. Er wordt aangenomen dat beide over bepaalde bovennatuurlijke krachten beschikken. Terwijl de laatste echter gericht is op bescherming, is de eerste bedoeld om een ​​kwaliteit of vaardigheid te verbeteren of te ontwikkelen bij de persoon die deze draagt.

Het woord talisman is afgeleid van het Griekse Telesma - "betovering", "effect". Het is een hanger of ander voorwerp dat de eigenaar geluk, kracht, moed, rijkdom, gezondheid, geluk in de liefde en wat hij of zij maar wenst, moet geven. Talismannen delen dus hun krachten met een persoon die ze bezit, terwijl amuletten hun eigendommen aan niemand overdragen; ze houden ze liever voor zichzelf.

Veel talismannen hebben een nauw gerichte actie. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen slagen in zakelijke onderhandelingen, maar ze zijn hulpeloos als het gaat om geluk in de liefde. Of een geluksgetal zal nuttig zijn in financiële zaken, maar van geen nut zijn in andere aspecten van uw leven.

Net als amuletten hebben talismannen een onoverwinnelijke band met hun eigenaren. Ze ontdekken kwaliteiten die inherent zijn aan hem of haar en versterken deze als dat in een bepaalde situatie nodig is. Tegelijkertijd helpen ze eigenschappen te blokkeren die succes, vooruitgang of het bereiken van iemands doelen belemmeren.

In tegenstelling tot amuletten worden talismannen vaak gepersonifieerd. Ze verwerven vormen en silhouetten van dieren, planten of mensen die vergelijkbare kenmerken en eigenschappen delen als degene waarvoor ze bedoeld zijn. Een talisman die je sterker en brutaler maakt, is vaak voorzien van leeuwenafbeeldingen en als je wijsheid zoekt, kun je het beste een uilenhanger kiezen.

Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (3)

Een zilveren leeuw talisman hanger

Nogmaals, talismannen willen dat je in hun krachten gelooft. Anders verliezen ze hun eigenschappen volledig. Tegelijkertijd kunt u niet alleen maar vertrouwen op uw krachtige hanger terwijl u niets doet. Een talisman kan je kracht, wijsheid, doorzettingsvermogen enz. schenken, maar jij bent het die er alles aan moet doen om je doel te bereiken.

Medaillon

Het woord "medaillon" kwam voor in het oude Rome. Dit was de naam van ronde medailles die werden toegekend aan de helden van militaire veldslagen. Tegenwoordig hangen we medaillons niet meer aan kleding, maar hangen we ze aan kettingen en dragen we ze op onze borst.

Medaillons zijn ronde of ovale hangers met symbolen of inscripties in reliëf of gegraveerd. Ze hebben doorgaans een sentimentele betekenis (in de Middeleeuwen droegen ze bijvoorbeeld een afbeelding van een geliefde) en bevatten ze iconen van heiligen of verschillende religieuze symboliek. Als je gelooft dat je medaillon je kracht geeft of je op een andere manier helpt, is het eerlijk om het als je talisman te beschouwen.

Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (4)

Santa Muerte medaillon hanger

Medailles die worden toegekend voor hoge prestaties in de sport zijn ook medaillons. Veel bekroonde individuen zetten hun prijzen om in medaillons om ze altijd dicht bij hun hart te dragen. Er is niets nieuws aan deze aanpak, omdat onze voorouders medailles maakten en uitreikten om belangrijke en gedenkwaardige gebeurtenissen te herdenken.

Functionele hangers

Dergelijke hangers zijn niet alleen mooi, maar vervullen ook een soort praktische functie. Fluithangers zijn bijvoorbeeld gebruikelijk onder herders, zeelieden en reizigers die vaak kleine navigatie- en astronomische instrumenten hadden die ze aan een ketting bevestigden en om hun nek of in een borstzak droegen. Een paar decennia geleden waren horlogehangers een favoriet accessoire onder fashionista's, en in de 19e eeuw was dit de enige manier waarop vrouwen horloges konden dragen.

Tegenwoordig zijn functionele hangers niet zo zeldzaam, maar ze zijn aanzienlijk minder populair dan traditionele modeaccessoires. Dit komt niet als een verrassing, want het compact, lichtgewicht en bruikbaar maken van gereedschap, om nog maar te zwijgen van het verfraaien ervan met patronen of inlegsels, is een hele opgave. Bovendien is dit soort sieraden behoorlijk duur.

Het meest voorkomende moderne type functionele hangers is een hanger met een flashdrive. Het biedt een handige en discrete manier om belangrijke informatie bij de hand te houden. Vaker wel dan niet zullen mensen om je heen niet eens merken dat een sierlijk stuk dat om je nek hangt, plaats biedt aan een thumbstick.

Bikerringshop biedt een eigen versie van flashdrive-hangers. Deze heeft een grijnzende schedel, een kruis en ingewikkelde uitgesneden patronen waarmee je je gegevensopslag in stijl kunt dragen. Je kunt hem combineren met een leren ketting die erbij wordt geleverd of hem als sleutelhanger gebruiken.

Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (5)

Flash Drive-hanger

Houder voor gitaarplectrum

Dit type sterlingzilveren hangers biedt een originele manier om je liefde voor muziek te tonen en bestaat eigenlijk uit twee delen: een hanger zelf en een plectrum. We raden u aan deze plectrum als versiering te bewaren in plaats van hem voor het beoogde doel te gebruiken. Dat gezegd hebbende, als je je favoriete gitaarplectrum kwijtraakt en je hier en nu moet spelen, zal deze je een tijdje helpen.

Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (6)

Gitaar Pick hanger

Het mooie van deze houders is dat je er met en zonder plectrum mee kunt pronken. We hebben ervoor gezorgd dat we geliefde muziek- en motorsymbolen in de hangers van de houder hebben verwerkt, zodat ze deze kunnen laten zien als er een plectrum ontbreekt. Tegelijkertijd kunt u uw eigen plectrum plaatsen als u de moeite neemt om deze in te korten zodat hij in de hoes past.

Paar hangers

Dit soort sieraden heeft veel namen: hangers voor geliefden, hangers voor twee, hangers voor beste vrienden, etc. Deze hangers bestaan ​​in ieder geval uit twee delen en zijn bedoeld voor twee personen. De meest voorkomende koppelhanger heeft de vorm van een hart. Je moet het in tweeën delen en een van de helften aan de persoon van wie je houdt geven, terwijl je de andere helft voor jezelf houdt. Dit romantische gebaar laat zien dat je je hart aan je geliefde geeft.

Ook bij beste vrienden zijn tweedelige hangers erg populair. Ze hebben vaak een afbeelding van harten, maar ook items die meestal in paren gaan - handen, vleugels, een slot en een sleutel, enz. Een geweldig idee is om je dierbare vriend of minnaar een hanger te geven met dieren die trouw blijven aan een enkele partner zoals zwanen, duiven of koivissen. Als u ten slotte op zoek bent naar een originele manier om uw liefde en genegenheid tot uitdrukking te brengen, zult u genieten van sterlingzilveren hangers die eruit zien als twee stukjes van een puzzel: een vlinder en een schepnet, een kat en een vis, enz.

Heeft u een geweldig cadeau nodig voor uw wederhelft, waaruit uw wederzijdse liefde voor de gotische esthetiek blijkt? Bikerringshop heeft iets dat aan jouw behoefte voldoet. Deze slot- en sleutelhanger ziet er niet alleen geweldig uit, maar heeft ook een romantische betekenis: jij maakt mij compleet. Je minnaar zal graag een sleutel van je hart dragen.

Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (7)Een slot en een sleutelhanger

Dog Tag-hangers

Dog tags zijn onmisbaar voor mensen in het leger. Ze worden over de hele wereld gebruikt om korte informatie te geven over een soldaat, inclusief zijn naam en bloedgroep. Dit helpt soldaten op een slagveld te identificeren en hen snel eerste hulp te verlenen. Oorspronkelijk zijn dogtags gemaakt van aluminium of roestvrij staal.

In hun reïncarnatie als mode-sieraden zijn dog-tag-hangers gemaakt van een verscheidenheid aan materialen; ze zijn zelfs voorzien van inleg van edelstenen. Toch weten ze hun herkenbare militaire uitstraling en gevoel voor mannelijkheid te behouden. Strikt genomen zijn ze een populair accessoire bij gevechtsveteranen en degenen die hulde brengen aan het militarisme.

Een gids voor soorten sterling zilveren hangers (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5295

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.